Mesafeli Satış Sözleşmesi

MADDE 1 – KONU
İş bu sözleşmenin konusu, SATICI’ nın, ALICI’ ya satışını yaptığı, madde 5’te nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen ürünün satışı ve teslimi ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun, Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik ve ilgili diğer yasal hükümler uyarınca tarafların hak ve yükümlülüklerinin belirlenmesidir.

MADDE 2 – SÖZLEŞME’NİN KURULMASI
2.1 ALICI sözleşme’yi okuduğunu, anladığını, haklarının ve yükümlülüklerinin BİLİNCİNDE olduğunu kabul eder.
2.2 SATICI VE ALICI, sözleşme ile kararlaştırılan edimler arasında hiçbir oransızlık bulunmadığını ve karşılıklı edimlerin işin niteliğine uygun olduğunu kabul ederler.
2.3 ALICI, sözleşme kapsamında yer alan işlemlerin kendi menfaatine uygun olduğu konusunda tam bir kanaate vardığını ve tüm şartlara kendi özgür iradesi ile, hiçbir güçlük veya sıkıntı içinde olmadan, düşünerek, isteyerek ve bilerek uyacağını kabul eder.
2.4 SATICI VE ALICI, sözleşmenin hükümlerinin haksız şart sayılabilecek bir özellik taşımadığını, menfaatler dengesi bakımından bir haksızlık olmadığını kabul eder.
2.5 İş bu sözleşme hükümleri tüketicinin korunması mevzuatına uygun olarak hazırlanmıştır.
2.6 İş bu sözleşme hükümleri açık ve anlaşılır bir şekilde yazılmış olup birden çok anlamı ifade etmemektedir.

MADDE 3 – SATICI BİLGİLERİ
Ünvanı:
Adresi:
Telefon:
Fax:
E-posta:

MADDE 4 – ALICI(TÜKETİCİ) BİLGİLERİ
Adı/Soyadı/Unvanı:
Adresi:
Telefon:
E-posta:

MADDE 5 – SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜN BİLGİLERİ
Malın / Ürünün / Hizmetin türü, miktarı, marka/modeli, rengi adedi, satış bedeli, ödeme şekli, aşağıda belirtildiği gibidir:
Sözleşme Tarihi:
Ürünün Teslim Tarihi:
Sipariş Numarası:
Teslim Masraflarının Tutarı: .
Mal/Ürün/Hizmet Türü:
Miktarı:
Peşin TL. Satış Fiyatı (Vergiler Dahil): .
Sipariş Bedelinin Ödenme Şekli:
Teslimat Şekli:
Teslim Giderlerinin Kime Ait Olduğu: Alıcıya

MADDE 6 – GENEL HÜKÜMLER
6.1 ALICI, Madde 5’te belirtilen sözleşme konusu ürünün temel nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin tüm ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder.
6.2 Sözleşme konusu ürün, ön bilgiler içinde açıklanan süre içinde ALICI veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim edilir. Bu süre tüketiciye yazılı olarak bildirilmek koşuluyla en fazla 10 gün uzatılabilir.
6.3 Sözleşme konusu ürün, ALICI’ dan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden SATICI sorumlu tutulamaz.
6.4 SATICI, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun olarak teslim edilmesinden sorumludur.
6.5 Sözleşme konusu ürünün teslimatı için iş bu sözleşmenin elektronik ortamda teyit edilmesi ve sözleşme konusu siparişin bedelinin ödenmesi şarttır. Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, SATICI ürün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.
6.6 SATICI mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar veya mal veya hizmet ediminin sağlanmasını imkânsızlaştıran haller nedeniyle sözleşme konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise, durumu ALICI’ ya 3 iş günü içerisinde bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde ALICI siparişin iptal edilmesini, sözleşme konusu ürünün varsa emsali ile değiştirilmesini ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından birini kullanabilir.
ALICI’ nın siparişi iptal etmesi halinde ödediği tutar en geç 14 gün içinde kendisine iade edilir.

MADDE 7 – SATIŞ
7.1 MUHTEVİYAT VE TAZELİK GARANTİSİ
Bazı ürünlerde mevsimsel nedenlerden ve lojistik aksamalardan dolayı şirketimizin ve anlaşmalı çiçekçilerimizin benzer ancak aynı kalite ve değerde değişik ürün/değişik renk kullanma hakkı saklıdır.

7.2 TESLİMAT BİLGİLERİ
Teslimatın yapılacağı belirtilen gün içerisinde ALICI tarafından verilen adreste kişiye ulaşılamamış (verilen adreste olmama, teslim alacak kişi olmaması, adresin yanlış verilmesi gibi durumlarda) ve teslim edilememiş siparişlerde gönderen ile iletişime geçilip konu hakkında bilgi verilir. ALICI ekstra yol ücreti ödeyerek, ürünü bir sonraki iş gününde teslim alabilir. Bu tür durumlarda iade söz konusu değildir.

7.3 SİPARİŞLERİNİZDE ADRES DEĞİŞİKLİKLERİ
Siparişler hazırlanmadığı ve yola çıkmadığı müddetçe bu hak saklıdır. Adres değişikliği sipariş yola çıkmadan önce yapılabilir ve ürün için ekstra ücret talep edilmez. Ancak, adrese bağlı olarak varsa yol ücreti farkı ALICI’dan talep edilir.

MADDE 8 – ÖDEME PLANI
ALICI, belirtilen banka hesaplarına EFT/havale yolu ile veya kredi kartı ile ödemeyi seçebilir.
ALICI’ nın, kredi kartı ile ve taksitle alışveriş yapması durumunda siteden seçilen taksit planı geçerlidir. Taksitlendirme işlemleri ve kredi kartı ödeme tarihi banka ile alıcı arasındaki sözleşme hükümlerince belirlenir.

MADDE 9 – CAYMA HAKKI
Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik’in Cayma Hakki başlıklı 7.maddesi 4.fıkrası c bendine göre ; Tüketicinin istekleri veya açıkça onun kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallarda tüketici cayma hakkını kullanamaz. Ayrıca tüketicinin, niteliği itibariyle geri gönderilmeye elverişli olmayan ve çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan malların teslimine ilişkin sözleşmelerde cayma hakkı yoktur.

MADDE 10 – TEMERRÜD HALİ VE HUKUKİ SONUÇLARI
ALICI, kredi kartı ile yapmış olduğu işlemlerinde temerrüde düşmesi halinde kart sahibi bankanın kendisi ile yapmış olduğu kredi kartı sözleşmesi çerçevesinde faiz ödeyecek ve bankaya karşı sorumlu olacaktır. Bu durumda ALICI, borcun gecikmeli ifasından dolayı satıcının oluşan zarar ve ziyanını ödemeyi kabul eder.

MADDE 11 -YETKİLİ MAHKEME
İş bu sözleşmeden kaynaklanabilecek ihtilaflarda, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca ilan edilen değere kadar Tüketici Hakem Heyetleri, belirtilen değer üstüne Tüketici Mahkemeleri; bulunamayan yerlerde Asliye Hukuk Mahkemeleri yetkilidir.

 

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Description
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Add to cart
Click outside to hide the comparison bar
Compare
0
0